Τεχνικές Συμβουλές

Συχνές Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Στην περιοχή αυτή καταγράφουμε συχνές ερωτήσεις που μας κάνετε για τα προϊόντα μας και σας τις παραθέτουμε μαζί με την πρότασή μας.

Σε κουζίνες, μπάνια όπως επίσης και σε άλλα δωμάτια εμφανίζεται μούχλα λόγω του υψηλού επιπέδου υγρασίας, τι φταίει και πως αντιμετωπίζεται?

Η συμπύκνωση υγρασίας και ο σχηματισμός μούχλας είναι πολύ συχνό φαινόμενο και είναι αποτέλεσμα της χαμηλής επιφανειακής θερμοκρασίας του τοίχου. Μπορεί να επιλυθεί άμεσα και μόνιμα με την χρήση θερμικής βαφής, η οποία εξαλείφει την υφιστάμενη θερμογέφυρα.
Προτείνεται: C.W.C STOP CONDENSE της DIASEN καθώς και το NAG PLUS της CIR για αντιβακτηριακή προστασία.

Σε κουζίνες και ιδιαίτερα σε μπάνια μπορεί να γίνει υγρομόνωση στα πλακάκια, χωρίς να τα αφαιρέσουμε?

Η σωστή αντιμετώπιση γίνεται πριν την τοποθέτηση των πλακιδίων με ελαστικό υγρομονωτικό. Υπάρχουν βέβαια και λύσεις αντιμετώπισης υγρομόνωσης των αρμών, με ειδικό υγρομονωτικό υλικό εμποτισμού. Σε ειδικές περιπτώσεις προτείνεται η πλήρης υγρομόνωση των παλαιών πλακιδίων και η τοποθέτηση νέων.
Προτείνεται: DEFENDER ELU της CIR ή UMBRELLA της ATRIA

Σε υπόγεια, πιλοτές και σε κλιμακοστάσια συχνά υπάρχει σημαντική υγρασία, με αποτέλεσμα να αποκολλάται ο σοβάς, πως αντιμετωπίζεται?

Το φαινόμενο της αρνητικής υδροπίεσης, είναι πολύ συχνό και η σωστή αντιμετώπισή του είναι πάντα από την εξωτερική επιφάνεια. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρετικά υλικά που μπορούν να λύσουν προβλήματα υγρασίας σε υπόγεια και σε πολύ δύσκολες εφαρμογές, με την κατάλληλη επιλογή και τοποθέτηση τους.
Προτείνεται: AQUASTOP T-50 της DRACO

Χρειάζεται να καθαρίσω καλά την ταράτσα μου πριν βάλω υγρομονωτικό? Είναι από σκυρόδεμα. Θα χρειαστώ και αστάρι?

Η επιφάνεια πρέπει να καθαριστεί καλά από βρωμιές, λάδια κλπ. Μπορεί να καθαριστεί με υδροβολή ή αμμοβολή. Ειδικό αστάρι πρέπει να εφαρμοστεί μόνο αν το σκυρόδεμα είναι λεία.
Προτείνεται: GRIP PRIMER της DIASEN ή IDROSEM PRIMER της ATRIA

Μπορώ να περάσω μόνος μου τα υγρομονωτικά υλικά με ρολό?

Η επιτυχία της εφαρμογής είναι τόσο στην σωστή επιλογή των υλικών όσο και στη σωστή τοποθέτηση. Αν και φαίνεται απλή η τοποθέτηση δεν την συνιστούμε, γιατί οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά, όπως ο τρόπος μίξης των υλικών, ο τύπος αναδευτήρα, το άπλωμα του υλικού , ο χρόνος στεγάνωσης, η προστασία σε γωνίες και αρμούς κλπ.

Σε περίπτωση υφιστάμενου ασφαλτόπανου, όπου εμφανίζεται πρόβλημα υγρομόνωσης, το αντικαθιστούμε?

Δεν είναι απαραίτητο. Υπάρχουν ειδικά υλικά επισκευής και συγκόλλησης ασφαλτόπανων, που παρέχουν πλήρη επισκευή και προστασία.
Προτείνεται:ULTRAGUM της DIASEN

Η ταράτσα μου το καλοκαίρι συσσωρεύει πολύ ζέστη, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να δουλεύει το air condition όλη τη νύχτα. Η μόνη λύση είναι να προσθέσω κάποιο είδος θερμομόνωσης?

Υπάρχει και άλλη πιο απλή, γρήγορη και οικονομική λύση: η επάλειψη του δώματος με την αντανακλαστική – υγρομονωτική ρητίνη, η οποία είναι ανθεκτική σε υπεριώδεις και δύσκολες καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να μειώνει σημαντικά την θερμοκρασία του δώματος.
Προτείνεται: ATRIATHERMIKA GUAINA της ATRIA

Η χρήση υαλοπλέγματος είναι αναγκαία με την χρήση ελαστικών υδρομονωτικών ρητινών?

Εξαρτάται από την χρήση του χώρου της εφαρμογής. Κάθε περίπτωση απαιτεί την σωστή επιλογή που κατά γενικό κανόνα σίγουρα βοηθά σε μια πιο αποτελεσματική λύση. Θα μπορούσαν σε αρκετές περιπτώσεις να χρησιμοποιηθούν και ινοπλισμένα υγρομονωτικά υλικά για την αποφυγή χρήσης υαλοπλέγματος.
Προτείνεται: GT AR της BIEMME

Απαιτείται η χρήση ειδικών μεμβρανών για την στεγανοποίηση αρμών, γωνιών και μεγάλων ρωγμών?

ΝΑΙ, θεωρείται απολύτως απαραίτητη η χρήση των κατάλληλων μεμβρανών και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποφεύγονται για την μείωση κόστους.
Προτείνεται: BUTYLTAPE B1 ή B2 της AIB

Σε κεραμοσκεπές που έχουν πρόβλημα υγρασίας, όπως επίσης σε αρμούς και μεγάλες εξωτερικές ρωγμές, υπάρχει απλή και άμεση λύση?

Για απλές μεμονωμένες περιπτώσεις υπάρχουν ειδικά υγρομονωτικά, σε μορφή πάστας που έχουν ελαστικότητα, ανθεκτικότητα και τον ανάλογο χρωματισμό. Για εκτεταμένες περιοχές απαιτείται η χρήση ειδικών μεμβρανών υγρομόνωσης.
Προτείνεται: FIBROSTUCK της AZICHEM ή EPOSTUC της ATRIA

Υπάρχουν υλικά που σε μορφή ενέματος να υδρομονώνουν υπόγειες κατασκευές σκυροδέματος από την εξωτερική πλευρά?

Είναι η μεθοδολογία που συχνά επιλέγεται με την χρήση ειδικών υγρομονωτικών υλικών διόγκωσης.
Προτείνεται: DIASEAL STRONG της DIASEN ή DRACOFLEX της DRACO

Αν η ταράτσα έχει ήδη πλακάκια και θέλουμε να την υγρομονώσουμε, πρέπει να τα αφαιρέσουμε?

Τα περισσότερα υλικά υγρομόνωσης δουλεύουν καλύτερα σε επιφάνειες σκυροδέματος, παρόλα αυτά υπάρχουν ειδικά υλικά που μπορούν να εφαρμοστούν επάνω σε υφιστάμενα πλακάκια, καθώς και υλικά τελικής επικάλυψης για την συχνή  χρήση της ταράτσας.
Προτείνεται: UMBRELLA της ATRIA ή PROTECH BALCONY της AZICHEM

Τι δάπεδο θα προτείνατε μετά την εφαρμογή στεγανοποίησης μιας ταράτσας ή μιας βεράντας ή γενικά ενός εξωτερικού κοινόχρηστου χώρου?

Υπάρχουν πολλά είδη επιστρώσεων εξωτερικών επιφανειών. Ανάλογα με την χρήση και τον κατάλληλο χρωματισμό, δημιουργούν μια ενιαία ανθεκτική επιφάνεια, χωρίς προβλήματα συντήρησης.
Προτείνεται: SPORTFLOORING της ATRIA

Υπάρχουν πιο απλές, οικονομικές και λιγότερο ενοχλητικές λύσεις από αυτή του «ψαροκόκκαλου», σε ράμπες?

Βέβαια, με ειδικές εποξειδικές ρητίνες και ανθεκτικά χονδρόκοκκα αδρανή, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια καλαίσθητη επιφάνεια υψηλής αντοχής σε τριβή.
Προτείνεται: FLOORGUM TYRE MONO της DIASEN

Υπάρχει ένας σοβάς που να αντιμετωπίζει προβλήματα θερμομόνωσης και ηχομόνωσης ταυτόχρονα?

Υπάρχουν φυσικά υλικά που μπορούν να έχουν ταυτόχρονα υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες και ταυτόχρονα να δημιουργούν ηχομονωτικό φράγμα και μάλιστα σε πάχη λιγότερο των 4 εκατοστών.
Προτείνεται: THERMACTIVE 0.037 της DIASEN

Υπάρχουν χρωματισμοί που να έχουν υγρομονωτικές, θερμομονωτικές ακόμα και ηχομονωτικές ιδιότητες?

Βέβαια, ειδικές εποξειδικές βαφές σε συνδυασμό με φελλό.
Προτείνεται: ATRIATHERMIKA GREEN AIR ή ATRIATHERMIKA FIBRAFACE της ATRIA

Υπάρχουν υλικά εμποτισμού, προστασίας σκυροδέματος από υγρασία, νερό ακόμη και από άλατα, οξέα κλπ?

ΝΑΙ, ειδικά τα υλικά που βασίζονται στο πυρίτιο, μπορούν να δημιουργήσουν μόνιμες, ανθεκτικές επιφάνειες σκυροδέματος, ακόμη και για επιθετικές ουσίες όπως άλατα, οξέα, αλκάλια κλπ.
Προτείνεται: STOP CEM και FINE CEM PLUS της CIR

Θα μπορούσα να καλύψω το δάπεδο του συνεργείου αυτοκινήτου μου, με μία πολύ μικρή στρώση για προστασία από λάδια, γράσα κλπ?

Βέβαια, υπάρχουν ειδικά υλικά πολύ λεπτών επιστρώσεων (1-2 χιλιοστών), τα οποία είναι εξαιρετικά ανθεκτικά, σε κάθε τύπο επιθετικών ουσιών (από 0 έως 14 PH).
Προτείνεται: PROMOCEM και ULTRA FINISH της CIR

Πως θα μπορούσα να καθαρίσω το μάρμαρο από βρωμιά, κεριά ή λάδια?

Το μάρμαρο και γενικά οι φυσικές πέτρες είναι πορώδεις επιφάνειες, και ανάλογα με το είδος της βρωμιάς και το πόσο επιθετικά πρέπει να καθαριστεί, δημιουργούν τις σωστές προϋποθέσεις για την επιλογή του προϊόντος καθαρισμού.  Άλλο είναι να καθαρίσουμε απλή βρώμα, άλλο σκουριά ή λάδια και άλλο χρώμα (graffiti). Επίσης άλλο είναι η επιφάνεια να έχει ιστορική αξία ή να είναι καινούργια. Γενικά για κάθε πρόβλημα υπάρχει λύση σίγουρη, απλή και γρήγορη.
Προτείνεται: RP 103 της CIR  ή PULIPIETRA SOFT της TURCOITALIANA

Υπάρχει τρόπος προστασίας των γυάλινων επιφανειών της καφετέριας μου, για μεγάλο χρονικό διάστημα από βρωμιά?

Ναι, υπάρχει τρόπος καθαρισμού και προστασία γυάλινων επιφανειών από βρωμιές που οφείλονται στο περιβάλλον (ατμοσφαιρικοί ρύποι, βροχή κλπ).
Προτείνεται: HYDROFLEX PRO GLOSS της HYDROSOLUTIONS ή GLASS PROTECTOR της CIR

Τι μπορώ να κάνω για να προστατέψω την εξωτερική όψη του κτηρίου μου από graffiti?

Εξαρτάται από την επιφάνεια, αν είναι πορώδεις (φυσικές πέτρες) ή μη πορώδεις (μεταλλικές επιφάνειες, λείες κλπ). Γενικά οι πορώδεις επιφάνειες είναι πιο δύσκολo να προστατευτούν από τις μη πορώδεις. Αν και μόνιμη  προστασία δεν είναι εφικτή αλλά μόνο για μεγάλο χρονικό διάστημα (ανάλογα με το υλικό επιλογής).
Προτείνεται: ADHESION PRIMER και GRAFFITI GUARD MAGIC της NEW PRO

Υπάρχουν βαφές επί του σκυροδέματος που να του προσφέρουν προστασία από νερό, άλατα, περιβαλλοντικούς ρύπους κλπ?

Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις (εμποτισμός, επικάλυψη με χρωματισμό ή επίχρισμα) ανάλογα με το σκοπό της εφαρμογής.
Προτείνεται: PROTECH WAC-T της AZICHEM

Τα υλικά εμποτισμού σκυροδέματος για την προστασία οπλισμού έχουν καλά και εγγυημένα αποτελέσματα?

Γενικά έχουν αποτελέσματα μέχρι το πολύ 4 εκατοστά βάθος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με τις απευθείας εφαρμογές επί του οπλισμού.
Προτείνεται: CONSILEX NO-RUST της AZICHEM

Τα υλικά εμποτισμού σκυροδέματος για την προστασία οπλισμού έχουν καλά και εγγυημένα αποτελέσματα?

Γενικά έχουν αποτελέσματα μέχρι το πολύ 4 εκατοστά βάθος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με τις απευθείας εφαρμογές επί του οπλισμού.

Υπάρχει καθαριστικό και προστατευτικό υλικό για οπλισμό σκυροδέματος για να αποφύγω το καθάρισμα με βουρτσάκι?

Ναι,  καθαρίζει, αποκαθιστά και προστατεύει τον οπλισμό με απλή εφαρμογή( βούρτσα) επί της επιφανείας του.
Προτείνεται: CONVO 101 της TURCOITALIANA ή CONVERTITORE DI RUGGINE της CIR

Αν και γεμίζω μια τρύπα που έχω στο δάπεδο από σκυρόδεμα, συνεχώς αποκολλάται το υλικό. Υπάρχει μόνιμη λύση?

Ναι, υπάρχουν ειδικά εποξειδικά επισκευαστικά υλικά, που μπορούν να δώσουν μόνιμες λύσεις και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις. Επίσης υπάρχουν και ταχύπηκτα επισκευαστικά κονιάματα με υψηλή πρόσφυση που προσφέρουν γρήγορες λύσεις και είναι πιο οικονομικά.
Προτείνεται: OSMOCEM 447 της AZICHEM ή EPOMALT FAST 100 της DRACO

Τελευταία είδα μια πολύ ακριβή επικολλούμενη μεμβράνη στεγανοποίησης για τοίχους αντιστήριξης και υπόγειες κατασκευές από σκυρόδεμα. Υπάρχει εναλλακτική λύση πιο οικονομική?

Ναι, υπάρχει έτοιμη στεγανωτική πάστα  με κόκκους πολυστερίνης που έχει τις ίδιες ιδιότητες, τοποθετείται με σπάτουλα και είναι πολύ οικονομική.
Προτείνεται: ULTRABIT της DIASEN

Εάν έχετε κάποιο τεχνικό ερώτημα σχετικά με τα προϊόντα μας και την αντιμετώπιση προβλημάτων, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας