Οι επικαλύψεις και διαποτίσεις NANOCOATING είναι βίο-διασπώμενες φιλικές προς το περιβάλλον, υπό-αλλεργικές, εύκολες να καθαριστούν και να εφαρμοστούν χωρίς κακοσμία.

ΓΕΝΙΚΑ

 • Οι διαποτίσεις σε επιχρίσματα έχουν “μεγάλη γωνία επαφής”, το οποίο σημαίνει ότι τα σταγονίδια του νερού κυλούν πολύ εύκολα πάνω από την επιφάνεια, μεταφέροντας ρυπαντές μαζί τους δημιουργώντας πάρα πολύ καθαρές επιφάνειες.
 • Στο μικροσκοπικό επίπεδο, οι επιφάνειες είναι τόσο ομοιογενείς που καθαρίζονται εύκολα – συνήθως μόνο με νερό καθόσον η βρωμιά και άλλα σωματίδια είναι δύσκολο να κολλήσουν. Με αποτέλεσμα να  η επιφάνεια να έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες
 • Δημιουργούνται εξαιρετικά λεπτές επιστρώσεις που ακολουθούν το περίγραμμα μιας επιφάνειας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μετατρέπει αντιολισθητικές επιφάνειες σε ολισθηρές.
 • Οι επιστρώσεις δεν «ραγίζουν» σε ευέλικτες επιφάνειες.
 • Η επιφάνεια διατηρεί τα χαρακτηριστικά της «διαπνοής» αφήνοντας την υγρασία – νερό ως ατμός – να περάσει μέσα λόγω μικροσκοπικών κενών μεταξύ των νάνο-σωματιδίων.
 • Δεν αλλάζει την εμφάνιση της επιφάνειας. Υπάρχουν επίσης προϊόντα, όπως το Nanolia Protect που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν γυαλιστερές επιφάνειες και να εμβαθύνουν το χρώμα.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

 • Φιλική προς το περιβάλλον.
 • Μη τοξική, ούτε καρκινογόνο ή μεταλλαξιογόνο.
 • Εύκολη εφαρμογή με σύντομους χρόνους χρήσης, χωρίς επιβλαβείς αναθυμιάσεις.
 • Μεγάλη διάρκεια ζωής.

ΧΡΗΣΗ

 • Προϊόντα nano-technology για τον καθαρισμό και την προστασία   φυσικής πέτρας, μπετόν, μέταλλα, ξύλο, πλαστικό, ύφασμα, γρανίτη, μάρμαρο, γυαλί και κεραμικά.
 • Βίο-διασπώμενα καθαριστικά για κάθε τύπο graffiti και λεκέδες.
 • Nano-polishes: για ομαλές επιφάνειες.

Οι Ultra-thin, «αόρατες» επιστρώσεις, φέρνουν νέες, βελτιωμένες ιδιότητες σε επιφάνειες παντός τύπου. Ιδιότητες όπως η μακροχρόνια αντοχή στην τριβή, χρώση, graffiti, σκουριά, νερό, πετρέλαιο, οξέα, αλκάλια, μύκητες, μούχλα, βακτηρίδια, ιδρώτα, ζέστη, ήλιο και «άνθηση», κάνοντας τις επιφάνειες εύκολο να καθαριστούν χρησιμοποιώντας μόνο νερό.

Τι είναι η Νανοτεχνολογία;

Η λέξη “νάνο” έχει τις ρίζες της στην ελληνική “Νάνος”. Είναι το χιλιοστό μέρος του εκατομμυρίου του ενός μέτρου (0,000 000 001m). Η σχέση μεταξύ ενός νανομέτρου με ένα μέτρο είναι η σύγκριση ενός φουντουκιού με το πλανήτη γη.

Η χημική νανοτεχνολογία ασχολείται με την έρευνα, την παραγωγή και τις χρήσεις των δομών που είναι κάτω από 100 νανόμετρα. Ο στόχος είναι να προσδιοριστούν νέα χαρακτηριστικά των αντικειμένων που μετρώνται σε νανοκλίμακα, να κατανοήσουμε αυτά (και τις αιτίες τους) και να μεταφερθούν αυτές οι γνώσεις σε τεχνικές εξελίξεις και νέες εφαρμογές.

Πώς τα νάνο-σωματίδια αντιδρούν μεταξύ τους:

Στο πλαίσιο των επιφανειακών επικαλύψεων, συγκρίνουν το μέγεθος και τη συμπεριφορά των απλών σωματιδίων στις παραδοσιακές επικαλύψεις σε εκείνες που είναι νάνο-μεγέθους. Ένα σωματίδιο nano είναι πολύ μικρότερο και συλλογικά, η μάζα των νανοσωματιδίων έχει πάρα πολύ μεγάλο αριθμό πλευρών που προσκολλώνται στο υπόστρωμα. Αν θεωρείτε ότι ένα κύβος έχει 6 πρόσωπα, αυτός ο κύβος μειώνεται κατά το ήμισυ και αποκτά διπλάσια πρόσωπα. Εξετάστε το Nano με το αρχικό κύβο που είναι χωρισμένο 1000 φορές.

Συγκριτικά μια επίστρωση νάνο, η οποία όχι μόνο προσφύεται καλύτερα στο υπόστρωμα αλλά και με τα δικά του, με μια παραδοσιακή επίχριση, όπου τα σωματίδια είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγάλα για να συμμορφωθούν με την πλειοψηφία του υποστρώματος, μπορεί να εφαρμοσθεί με μεγαλύτερη επιτυχία. Επίσης, το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα πολύ πιο λεπτό, πιο ισχυρό και πιο ομαλό.

Ποια από τα υλικά είναι περασμένα με νάνο-επίστρωση;

Μερικές από τις ιδιότητες μπορούν να επιτευχθούν με προϊόντα που βασίζονται σε οργανικά διαλύματα (υψηλή πυκνότητα και ευελιξία). Άλλες ιδιότητες, για παράδειγμα, αντοχή σε εξωτερικές δυνάμεις ή αντί-διαβρωτικές ιδιότητες – “Easy-to-clean” ιδιότητες (αντοχή σε σκόνη και βρωμιά και απλά στο καθαρισμό), βρίσκονται σε προϊόντα που βασίζονται σε μη-οργανικά διαλύματα. Οι συμβατικές βαφές (ακρυλικό, πολυουρεθάνη και πλαστικό) δημιουργούνται με βάση συνδυασμούς άνθρακα, δηλαδή σε οργανικά διαλύματα, που δεν είναι τόσο «σκληρές» όσο επικαλύψεις με μη-οργανικές βάσεις, όπως γυαλί. Μη-οργανικά υλικά ,όπως το γυαλί ,είναι πολύ πιο δύσκολα, πιο εύθραυστα και λιγότερο ευέλικτα

Η χημική Νανοτεχνολογία λύνει το πρόβλημα της σύγκρουσης από τη σκοπιά του χρήστη κατά το ότι σκευάσματα νανοκλίμακας αποτελούνται από οργανικά και μη οργανικά υλικά βάσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το λεγόμενο “υβριδικό” υλικό επικάλυψης που είναι προσαρμοσμένο στις ειδικές απαιτήσεις της επιθυμητής εφαρμογής επιχρίσματος.

Οι επικαλύψεις Nanolia είναι επομένως ιδιαίτερα ευέλικτες όσον αφορά τις χρήσεις τους με πολύ καλύτερα αποτελέσματα από ότι τα συστήματα επίστρωσης που βασίζονται αποκλειστικά πάνω στα οργανικά ή μη οργανικά υλικά βάσης.

Η Nanolia είναι αρκετά ευέλικτη και προσαρμόζει την εν λόγω υβριδική σύνθεση που ταιριάζουν σε οποιοδήποτε υπόστρωμα και οποιαδήποτε εφαρμογή.

Οι επικαλύψεις Nanolia βασίζονται σε συνθέσεις του πυριτίου Si μαζί με καταλύτη και νερό. Ένα ενδιάμεσο προϊόν, από ένα λεπτό ρευστό και διαυγές μίγμα, το οποίο στη συνέχεια με θερμική επεξεργασία και συμπύκνωση δημιουργεί ένα συμπυκνωμένο προϊόν. Κατά τη διάρκεια αυτής της “Sol-Gel” διαδικασίας, τα βιολογικά προϊόντα προστίθενται, ανάλογα με τις ειδικές απαιτήσεις του καθαρισμού ή της προστασίας. Ως βασικό κανόνα, όσο υψηλότερη είναι η αναλογία των μη οργανικών υλικών στην σύνθεση, τόσο πιο δύσκολο (αλλά πιο εύθραυστο) είναι το σύστημα επικάλυψης. Όσο υψηλότερο είναι το οργανικό ποσοστό, το πιο ευέλικτο (αλλά και λιγότερο αποδεκτό ενάντια της τριβής) είναι το σύστημα επικάλυψης. Είναι η μεγάλη εμπειρία της Nanolia που δίνει τη δυνατότητα να παράγει ένα προϊόν που πληροί ειδικές απαιτήσεις, με την επιλογή των κατάλληλων συστατικών για να επιτευχθεί η βέλτιστη ισορροπία μεταξύ των οργανικών και μη οργανικών υλικών βάσης.

Η διαδικασία Sol-Gel

Λόγω της “Sol-Gel” διαδικασίας η βρωμιά αλλά και υγρά δεν είναι σε θέση να κολλήσουν ή να μπουν στην επιφάνεια των υλικών της Nanolia. Η προστασία αυτή ισχύει για διάφορους τύπους ατμοσφαιρικών ή άλλων ρύπων, όπως μύκητες, λειχήνες, φύκια, και βρύα.