Με τη βοήθεια ενός τροχού ανοίγουμε τους  αρμούς κατά μήκος της τοιχοποιίας ανά 40cm (σε διεύθυνση παράλληλα με το έδαφος). Το κάθε άκρο της διάνοιξης των αρμών θα πρέπει να έχει απόσταση τουλάχιστον 50cm εκατέρωθεν της ρωγμής. Για ράβδους 8mm το πλάτος της διάνοιξης πρέπει να είναι 1,2cm,  το βάθος 3cm και τοποθέτηση μιας ράβδου. Για ράβδους 6mm το πλάτος της διάνοιξης πρέπει να είναι 1cm, το βάθος 5cm και τοποθέτηση δύο ράβδων.

Στη συνέχεια πλένουμε τους ανοιχτούς πλέον αρμούς με νερό για να απομακρυνθεί η σκόνη και αφήνουμε λίγο να στεγνώσουν (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πεπιεσμένο αέρα για τον καθαρισμό).
Αναμειγνύουμε τα δύο συστατικά του υλικού StatiCAL R30N ή StatiCal Historic L με αναδευτήρα σε χαμηλές στροφές σε ένα δοχείο μέχρι το μίγμα να αποκτήσει μια ομοιογένεια. Γεμίζουμε τους αρμούς με το υλικό καλύπτοντας τον μισό ελεύθερο όγκο τους, χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι και τοποθετούμε τις ράβδους στο βάθος των αρμών σπρώχνοντας με τη βοήθεια μιας λεπτής σπάτουλας.

Τέλος προσθέτουμε ξανά υλικό StatiCAL R30N ή StatiCal  Historic L με ένα μυστρί ώστε να επικαλύψουμε τις ράβδους αφήνοντας 3mm κενό για να γεμίσουμε στο τέλος πλήρως τους αρμούς με σοβά ή κάποιο άλλο επίχρισμα.