Περιγραφή

Περιγραφή

TERGOMATIC

ΑΝΟΔΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ:  Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ – TERGOMATIC

Η ανοδική υγρασία είναι η βασική αιτία των προβλημάτων αποκόλλησης, μούχλας, εμφάνισης αλάτων  και αποσύνθεσης σε τοιχοποιίες, πλακάκια, αγιογραφίες και σε υλικά από ξύλο, χαρτί, ύφασμα κλπ.

Το μοναδικό σύστημα TERGOMATIC, της MELLONCELLI – Ιταλία,  τοποθετείται εντός του χώρου που θέλουμε να προστατεύσουμε  από ανοδική υγρασία και συνδέεται με το ρεύμα.

Λειτουργεί με σκοπό την αποσταθεροποίηση των αλάτων εντός του νερού που είναι η βασική αιτία της ανερχόμενης υγρασίας σε συνδυασμό με το ελεύθερο πυρίτιο. Αυτό γίνεται με την εκπομπή μικροκυμάτων που δεν έχουν καμία επίπτωση σε άνθρωπο, ζώα, φυτά, αντικείμενα κλπ. Το μηχάνημα είναι αθόρυβο, έχει πολύ μικρή κατανάλωση (3 Watt την ώρα), επαναφορτιζόμενη μπαταρία (7 ημερών), δυνατότητα σύνδεσης με solar power σύστημα και έχει πολύ μικρές διαστάσεις (20x12x9cm) για να τοποθετηθεί σε μη ορατά σημεία. Υπάρχον τέσσερις τύποι μηχανημάτων  ανάλογα με την εμβέλεια εφαρμογής που δημιουργούν ένα  σφαιρικό περιβάλλον και έχουν ακτίνες 8, 10, 15 και 20 μέτρα. Με την τοποθέτηση του μηχανήματος σταματά ΑΜΕΣΑ η ανοδική υγρασία στην τοιχοποιία. Δηλαδή το νερό δεν μπορεί πλέον να ανέβει μέσα από το πάτωμα και τους τοίχους και παραμένει στο έδαφος ή στη βεράντα ή στο πεζοδρόμιο. Με τον τρόπο αυτό το νερό βρίσκει άλλη διέξοδο και απομακρύνεται από την κατασκευή. Το νερό που ήδη υπάρχει στην τοιχοποιία και στο πάτωμα, λόγω και της αποσταθεροποίησης των αλάτων, εξατμίζεται σχετικά γρήγορα βάσει των συνθηκών θερμοκρασίας και υγρασίας του χώρου. Ο χρόνος που απαιτείται για την απομάκρυνσή του είναι συνδεδεμένος με τον τύπο των υλικών της τοιχοποιίας (πιο εύκολα για σοβά και αρμολογήματα πιο δύσκολα σε σκυρόδεμα και φυσικές πέτρες). Η τοιχοποιία ανάλογα με τον τρόπο κατασκευής της, την ποσότητα υγρασίας αλλά και του ποσοστού των αλάτων που περιέχει  μπορεί μέσα σε 3 έως 12 μήνες να είναι πλήρως στεγνή και θα παραμείνει στεγνή ανεξάρτητα από τις βροχοπτώσεις και τις άλλες καιρικές συνθήκες. Το σύστημα δεν επηρεάζεται από ενδιάμεσες τοιχοποιίες και άλλα αντικείμενα, άρα η τοποθέτησή του είναι πολύ απλή και εύκολη.

Μαζί με το TERGOMATIC παρέχονται οι απαραίτητες μετρήσεις υγρασίας και υδατοδιαλυτών αλάτων που υφίστανται στην τοιχοποιία με την χρήση του φορητού συστήματος HYGROLAB. Οι αναλύσεις των μετρήσεων έχουν σκοπό τον προσδιορισμό του χρόνου αφύγρανσης της τοιχοποιίας βάσει των χαρακτηριστικών της.

Το TERGOMATIC εφαρμόζεται κατά κύριο λόγω σε λιθοδομές αλλά και σε σύγχρονες κατασκευές από σκυρόδεμα. Στην Ιταλία έχει εφαρμοστεί από το 2007 σε πολλές Εκκλησίες, Μοναστήρια, Μουσεία, Συνεδριακά Κέντρα, Θέατρα, Χώρους συνεστιάσεων αλλά και κατοικίες με μοναδικά αποτελέσματα. Επίσης το σύστημα εφαρμόζεται σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και από το 2016 και στην Ελλάδα.

Το TERGOMATIC τοποθετείται μόνιμα χωρίς καμία άλλη διαταραχή στο χώρο και έχει εγγύηση 5 χρόνια με πλήρη αντικατάσταση και με διάρκεια ζωής τουλάχιστον 20 έτη.